WIE ZIJN WIJ?

Nicolaas Barolo Wijn

 

Wij zijn Nicolaas en Esmaralda en wonen een groot deel van het jaar tussen de bevriende wijnboeren in Serralunga d'Alba, één van de elf Barolo dorpen.

Onze historie

In 2010 raakten wij op slag verliefd op dit prachtige wijngebied in Noord Italië. Twee jaar later bezaten we er een hotel en vanaf 2015 zijn we de mooiste plaatselijke wijnen gaan importeren. In 2016 hebben we ons hotel gesloten, een authentiek Piemontees boerderijhuis met uitzicht over de wijngaarden gekocht en zijn we ons volledig gaan focussen op de wijn. Door hier te leven is er een natuurlijke selectie ontstaan aan wijnmakers en wijnen waar wij alle jaren van mogen genieten. Al deze wijnen zijn nu ook voor jullie beschikbaar via onze webwinkel.

Barolo & Co

De naam Barolo behoeft geen uitleg. De Koning onder de wijnen heeft zijn naam al lang geleden eer aan gedaan en zal dat tot in lengte der dagen blijven doen. Hoogstwaarschijnlijk in alle facetten de meeste nobele wijn ter wereld.

Het gedeelte Co staat voor de gepassioneerde wijnboeren waar wij mee werken, de reizen die we organiseren, de liefhebbers in Nederland, onze clubleden voor Gabrielle (onze eigen persoonlijke Barolo ambassadrice) en voor alle andere geweldige wijnen die hier naast Barolo geproduceerd worden, waarbij naast Dolcetto, Barbera, Freisa, Arneis en Nascetta, BarbaresCO niet onvermeld mag blijven, de wijn die naast Barolo onlosmakelijk verbonden is met deze koninklijke wijnstreek vol Nebbiolo wijnstokken!Barolo hoofdkantoor Serralunga d'Alba

Ons Piemontese landhuis in Serralunga d'Alba

Proeven bij Oreste met Clemente
Proeven met Clemente van wijnhuis Stefano Oreste in Perno

Nicolaas en Massimo Benevelli bij zijn wijngaard Le Coste di Monforte

Nadia Curto
Uit de tank proeven bij Nadia Curto

Serralunga d'Alba Barolo dorp
Ons thuis in Piemonte, Serralunga d'Alba

Tiole
Stilleven Cascina Tiole

Vigna Rionda
Ondergaande zon boven VignaRionda