Cascina Tiole

 

Op de flanken van de westzijde van de heuvelrug van Perno, letterlijk in het hart van de Barolo appellatie, ligt het wijnhuis Cascina Tiole waar Massimo Grasso sinds de meest mooie wijnen maakt. Een meer gepassioneerd wijnmaker zul je niet snel tegenkomen. Nadat hij het management van het huis in 2004 overnam van zijn vader heeft hij diverse veranderingen doorgevoerd welke de kwaliteit van de wijn omhoog heeft gestuwd. Van de 8 hectares welke het huis omringen wordt er op 4 druiven geteeld. Massimo bezit onder andere en flink stuk Santo Stefano waar zijn vlaggeschip Barolo van wordt gemaakt. Hij maakt gebruik van een redelijk traditionele manier van Barolo maken waarbinnen hij gebruikt maakt van een middellange fermentatie/maceratie in staal waarna de rijping plaatsvindt op groot hout voor (afhankelijk van het jaar) tenminste 24 maanden. De Barolo wijnen van Tiole hebben een lang bewaarpotentieel en worden door de jaren heen dus alleen maar interessanter.

De liefhebbers van een potige Barbera voor de winteravonden kunnen ook bij Massimo aankloppen. Van oude wijnstokken maakt hij een wijn welke je bijna rechtop kunt zetten.

Fijn klein familiebedrijf met een jaarlijkse productie van circa 20 duizend flessen.

Ga naar de wijnen van Cascina Tiole

Cascina Tiole