NEGRO GIUSEPPE

Negro Giuseppe

Op de top van de fameuze Gallina cru ligt het landgoed van Giuseppe Negro. Omringd door zijn Nebbiolo, Barbera en Dolcetto druiven maakt huidig eigenaar en oenoloog Giorgio er de meest elegante wijnen. Zoals zo vele wijnhuizen in de Langhe verkocht de vader van Giorgio, Giuseppe zijn druiven jarenlang aan de grote coöperaties in de omgeving.
Sinds eind vorige eeuw zijn ze echter gaat bottelen onder hun eigen label en is er bewust voor gekozen de kwaliteit op te schroeven. Zo wordt er binnen het bedrijf veel gebruik gemaakt van groen oogsten, een techniek waarbij een deel van de druiven wordt opgeofferd zodat de overgebleven druiven beter renderen en een mooiere en meer geconcentreerde wijn opleveren. Daarnaast vind je in de wijde omgeving geen man die meer op hygiene hamert dan Giorgio. Zijn wijnen reflecteren de ook hand van de meester; alle elegant, intens en van een hoge kwaliteit.
Naast een tweetal Barbaresco’s produceert het huis een Arneis (uit de Roero), een Dolcetto, Barbera, Nebbiolo en (zeldzaam binnen de Langhe) een rosé van Barbera druiven.
Zijn pronkstuk vormt de Barbaresco Gallina van de gelijknamige cru welke bekend staat als een van de betere binnen de Barbaresco appellatie.
Voor de rijping wordt er veel gebruik gemaakt van tonneaux (550 liter) na een middellange fermentatie op staal. De Dolcetto en Arneis verblijven de eerste maanden van hun leven alleen in staal.


Ga naar de wijnen van Giuseppe Negro

Negro Giuseppe