Terug in Piemonte!

We zijn terug .. en hoe! De eerste maand Piemonte was een rollercoaster aan indrukken, emoties, weeromslagen, warme herenigingen en vooral veel wijn proeven, schoonmaken en tuinonderhoud. Die laatste 3 in willekeurige volgorde en dan x 10!
Terugkomen voelde als een warm bad, we werden zelfs aangesproken door mensen die normaal gesproken een niet gemeende "ciao" naar ons snauwden. (Toch enige opluchting na de starre houding van de Nederlandse regering inzake Europese herstelfondsen.)
We hebben net de eerste (en helaas laatste) wijnreis van 2020 met Gabrielle achter de rug en ook deze keer was dat weer een groot succes met tevreden reizigers welke aan het einde van de reis toch een beetje aanvoelen als nieuwe vrienden. De oogst is afgerond, van de als laatste te oogsten druif (Nebbiolo voor Barolo) zijn de laatste trossen zo'n 14 dagen geleden uit de gaard gekomen. 2020 belooft een mooi wijnjaar te worden. OP het moment wordt er volop gewerkt in de cantina's, je ziet dan ook overal de rode oogstmanden en de na het persen overgebleven koeken van most buiten staan, een waterig najaars-zonnetje schijnt door de ochtendmist.
Piemonte op zijn best!